Întrebări Frecvente

Frica de medicul stomatolog este o problemă reală, întâlnită foarte des în rândul pacienților. De cele mai multe ori este bazată pe experiențe negative, din copilărie, trăite personal sau auzite în comunitate. Rolul meu, stomatologul curant, este de a-ți câstiga încrederea,  de a te asigura că  eşti pe mâini bune . Cu răbdare, îți voi explica toate manoperele stomatologice înainte de a începe tratamentul, dar si pe parcurs, dacă este nevoie. Sunt convinsă de faptul că te pot ajuta să treci peste această frică,  iar programarea la dentist să nu mai fie o povară pentru tine.
Vă recomand ca primul contact cu medicul stomatolog să se petreacă la vârsta de un an. În această vizită, copilul se familiarizează cu ambientul stomatologic, iar părinții vor primi informații prețioase despre secvențialitatea apariției dinților temporari,  a dinților permanenți,  despre importanța periajului si metodele de prevenire ale afecțiunilor dentare.
Consultul stomatologic este recomandat la o perioadă de 6- 12 luni. Realizat periodic, medicul are posibilitatea de a observa şi trata în faze incipiente eventualele probleme dentare, iar dumneavoastra veţi fi scutit de alte numeroase şedințe terapeutice costisitoare.
Tartrul este principalul factor favorizant în apariția bolii parodontale (parodontoza). El este format din placă bacteriană pietrificată (microbi întăriti pe dinte). Detartrajul este manopera stomatologică prin care se îndepărtează placa bacteriană şi tartrul de pe dinți. Nu afectează dintele şi este recomandat la un interval de 6 luni.
Tratamentele stomatologice nu sunt deloc dureroase, intervențiile se realizează sub anestezie. În funcție de manopera stomatologică efectuată există  posibilitatea să apară un uşor disconfort,  dar nimic mai grav sau care să nu poată fi gestionat.
Consultatia stomatologică in timpul sarcinii este chiar recomandată, deoarece sarcina poate provoca diverse afecțiuni precum gingivita de sarcină si granulomul de sarcină. Este foarte important sa informați medicul despre situația sarcinii si despre istoricul dumneavoastră medical. Tratamentele stomatologice pot fi efectuate pe tot parcursul sarcinii, insa cea mai bună perioadă este în trimestrul al -II- lea.

Contacţi ONLINE